Εταιρικό Προφίλ

Η A F M SYSTEMS® – Advanced Financial Management Systems- είναι μια εξειδικευμένη εταιρεία Υποστήριξης Λειτουργίας των Επιχειρήσεων, Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Σχεδίων (Business Plans) και Εφαρμογών Πληροφορικής, η οποία καλύπτει όλες τις λειτουργικές και οργανωτικές ανάγκες των επιχειρήσεων.

 

Καλύπτει τους τομείς:

– Εποπτεία Λογιστηρίων – Οικονομικών Υπηρεσιών,
– Διοίκησης Επιχειρήσεων – προτάσεις λύσεων σε κρίσιμες περιόδους,
– Χρηματοδότησης Επιχειρήσεων,
– Μηχανογραφικής Υποστήριξης,
– Επενδυτικών σχεδίων,
– Εισαγωγής επιχειρήσεων στο Χρηματιστήριο.

Διαθέτει:

Έμπειρα και καταξιωμένα επιστημονικά στελέχη διαφόρων ειδικοτήτων,

Σύγχρονη και λειτουργική υποδομή,

Παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών που εγγυάται η εμπειρία και επιστημονική κατάρτιση των στελεχών της, σε συνδυασμό με την δύναμη της Πληροφορικής,

Ευρύ δίκτυο στρατηγικών συνεργασιών με αναγνωρισμένους φορείς και εταιρείες.

AFM 3gr V2
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ:
– Πτυχιούχος Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (A.Σ.O.E.E.) ,
(Διοίκηση Επιχειρήσεων).
– Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος Νομικής Αθηνών (Π.Ο.Ε.)
(Μακροοικονομία).
– Μεταπτυχιακό Master στη Διοίκηση των επιχειρήσεων με θέμα “Financial
Statements under Inflationary conditions”.
– Φοίτηση σε κολέγιο της Αγγλίας (Anglocontinental Institution), Οικονομικά.
– Παρακολούθηση διαφόρων σεμιναρίων οικονομικού περιεχομένου.

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:
Αγγλικά.  Άριστα

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:
– Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής, καθώς και Αναπληρωτής. Γενικός Διευθυντής κυρίως σε βιομηχανικές και ξενοδοχειακές πολυεθνικές εταιρείες, όπως: SHERATON (Ξενοδοχείο «ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ»), ACCOR (Ξενοδοχείο «SOFITEL»), ACCIONA (Aιολική ενέργεια) κλπ.
– Περιφερειακός Οικονομικός και Διοικητικός Διευθυντής της πολυεθνικής ξενοδοχειακής εταιρίας ACCOR (της μεγαλύτερης αλυσίδας ξενοδοχείων στον κόσμο).
– Γενικός Διευθυντής ξενοδοχειακής επιχειρήσεως.
– Οικονομικός Σύμβουλος διαφόρων επιχειρήσεων.

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:
– Εκτεταμένη εμπειρία σε όλο το φάσμα των Οικονομικών Υπηρεσιών των επιχειρήσεων (Λογιστικές διαδικασίες, Management Accounting. Budgeting, Κοστολόγηση, Φορολογικά, Εργατικά, Αγορές, Εξαγωγές –Χρηματοοικονομική διαχείριση, Διεθνείς συναλλαγές, Τραπεζικές συναλλαγές, κλπ).
-Εκτεταμένη εμπειρία στην Οργάνωση –Αναδιοργάνωση επιχειρήσεων.
-Διαχείριση της Αναπτυξιακής νομοθεσίας, τεχνικοοικονομικές μελέτες, επιδοτήσεις.
-Εμπειρία των οικονομικών αναφορών (Reporting) με διεθνείς εταιρίες- οργανισμούς.
-Εμπειρία σε θέματα χειρισμού – διαπραγματεύσεων με την Δημόσια Διοίκηση.

 

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ – ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ:
– Ιδρυτής και Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Οικονομικών Διευθυντών (ΣΕΟΔΙ), ενός επιστημονικού οργανισμού, που έχει σαν στόχο την ανάπτυξη του Οικονομικού Management στη χώρα μας.  Πολλές από τις δράσεις του ΣΕΟΔΙ είναι διάφορα συνέδρια, σεμινάρια και εκδηλώσεις οικονομικού περιεχομένου στα μέλη και τις επιχειρήσεις.

– Διετέλεσε Μέλος της Επιτροπής του Υπουργείου Οικονομικών για την αναμόρφωση του Φορολογικού Συστήματος στη χώρα μας, εκπροσωπώντας τον ιδιωτικό τομέα. Πολλές εισηγήσεις του, έγιναν νόμος του Κράτους (κατάργηση της θεώρησης των βιβλίων, κατάργηση τήρησης της Αναλυτ. Λογιστικής, κατάργηση του χαρτοσήμου Μ.Υ. κλπ).

– Διετέλεσε Οικονομικός Σύμβουλος του Υφυπουργού Ανάπτυξης.

– Εφεύρεση – ανάπτυξη του προϊόντος πληροφορικής ABC System, που αυτοματοποιεί την σύνταξη των Οικονομικών και Φορολογικών Καταστάσεων (Ισολογισμού των Φορολογικών Δηλώσεων κλπ.)

– Εφεύρεση – ανάπτυξη του προϊόντος πληροφορικής F.M.T. – Financial Management Tools, που αυτοματοποιεί την σύνταξη των Οικονομικών Καταστάσεων που είναι απαραίτητες για Οικονομική Διοίκηση της επιχείρησης.

– Εφεύρεση – ανάπτυξη του προϊόντος πληροφορικής για παιδιά «Μαθαίνω Παίζοντας» ένα πρόγραμμα που συνδυάζει τη γνώση με την επιβράβευση για τους μαθητές του δημοτικού.  Το Πρόγραμμα κυκλοφορεί στην αγορά και στα δημόσια σχολεία της Κύπρου.

– Εισηγητής Σεμιναρίων σε οικονομολόγους, με θέμα «Η διασφάλιση του maximum της αποδοτικότητας της επιχείρησης», «Η σύγχρονη Οικονομική Διοίκηση» και «Η Οικονομική Διοίκηση με την βοήθεια της πληροφορικής».

– Eκπροσώπησε τη χώρας μας σε διάφορα διεθνή Οικονομικά Συνέδρια (Μόσχα, Μαδρίτη, Λευκωσία, Τίρανα, κλπ.)